Couple Chocolates Cookies Contest by akugadishijabista.blogspot.com

Assalamualaikum. Tadi time blogwalking tiba tiba nampak Contest ni ..  
Kalau korang nak join Contest ni , boleh click barner :) 

Seriously terpukau dengan sweater diaa .. xD omomomomo :D

cun tak ?? :) Ni yang fina suka lah , kalau korang nak tengok yang lain , boleh click  Album 1

Hadiah hadiah yang lain pun menarik juga ..

senarai hadiah :
TOP REFERRAL :
sweater comel from GHijabster Suite - gambar Album 1 or Album 2 x 1 pemenang
*kalau ramai, top referral x 2 pemenang*
RANDOM.ORG/BEST REVIEW :
ladies watch x 1 pemenang
topup RM 5 x 1 pemenang
blouse/ladies shirt x 1 pemenang
cute items x 1 pemenang
hot perfume x 1 pemenang

10 PESERTA TERAWAL :
seramai 10 peserta terawal yang join giveaway Couple Chocolates Cookies Contest by akugadishijabista.blogspot.com ni akan dapat two boxes of Chocolates Cookies.

Mohon jemput join Contest ni beramai ramai :D 
 

"XOXO Giveaway By Lyn Lyna"

Click barner kalau nak join . 
Assalamualaikum and annyeonghaseyo . Rasanya sempat lagi kut fina nak join giveaway ni memandangkan tarikh tamat GA ni 31.3. 14 ... :) hehe , fina agak tertarik nak join GA ni sebab

1.berkenaan dengan exo
2.berkenaan dengan exo
3.berkenaan dengan exo
4.berkenaan dengan exo                                                                                                                            
5.berkenaan dengan exo
ulang lagi 5 kali ..



fina ada masalah guna followers widget , so, harap follow pakai yang ni boleh :)

dan fina pun dah sign up WhoHAA tu . :)

click gambar untuk tumbesaran mendadak .. 
tapi fina agak kureng paham dengan WhoHAA ni walaupun dah baca apa itu WhoHAA .. :]

Sebenarnya fina join ni pun sebab fina memang minat Do Kyung Soo . :) And fina teringin sangat nak dapat barang barang exo .. :''( nk beli tak mampu (mahalsss sangat beli dekat online) . Tengok senarai hadiah pun dah 'cair ' lolss. Fina harap fina akan menang ... Aminnnnn .. :D

senarai hadiah

Sesiapa nak join GA ni lagi pun dipersilakan :) belum ke tarikh akhir lagi :D mohon untuk memeriahkan this Giveaway :) Exostans memang sesuai join GA ni, sebab barang barang exo sentiasa menanti anda :D

Assalamualaikum .

Tutorial : Disable Right Click (Appear Note) TD

Assalamualaikum . Mungkin petang ni agak bermurah hati nak mengupdate tutorial .. biasalahkan rajin kejap , esok dah HOLIDAY , so , hari ni excited bukan main kan ?? :D lolsss ..Okay , agak teruk mukadimahnyee.. sebab nampak sangat fina ni pemalas orangnyee.. xD Okay, berbalik kepada tajuk ,,, .-.  sebenarnya disable right click ni banyak jenis.. ade yang biasa punnya , ade yang tak boleh click je , tp yang ni bila orang tekan right click , akan keluar note ( suka hati korang nak letak note ape pun ) ..

p/s : for template designer only . :D cheseee..

Untuk template designer :

1.dashboard > layout > add gadget ( java script )
2. copy code bawah ni dan paste dekat java script .

<script language=javascript>
<!--

var message="Your Words ";
///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}
function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}
if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}
document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")
// -->
</script>

3.preview
4.save

Biru : your words .

Assalamualaikum . Untuk blogskin fina akan buat kemudian , sbb fina agak confuse nak letak dekat mana .. nnti menyusahkan korang pulak sebab salah code yang di bagi .. kuikuikui .. :3

Followers Problem ;

Assalamualaikum . Rasanya ramai dah update post macam ni, dan ajar macam mana nak follow blog cara lain . Tapi kebanyakkannya still tak menjadi jugak dan fina pun dah tak ada jalan penyelesaiannya .. .-.  tentedengg .. So, fina agak fed up bila blogwalking sana sini tapi tak boleh nak follow orang . -,-

Macam yang korang tahu , dia akan keluar benda ni .

Dan fina pun dah tak tahu nak buat macam mana.. Setiap blog yang fina pergi , bila fina tekan follow and it will come out like this .. >.< hate ///

And ade yang fina try ikut some tutorial yang tekan add dekat dashboard .. and akan keluar satu note kecil yang di tulis * sila unfollow blog yang lain jika mahu follow blog ni * <-- translate from bi to bm so agak pahapee .. -,-

tapi takkan fina nak unfollow blog orang lain .. -,- .. So agak tak adil .. jadi fina batalkan niat tu .. jadi jadi jadii ..


Sape ade tak nak kongsi kongsi maklumat lain macam mana nak follow blog orang dengan cara yang berkesan :D ottoke .. ahhh jeball .. :] .. Kang bila tak follow orang kata sombong ..  ._. {perasaan sendiri je tuhh }

Kay lah, kalau ada rasa rasa nak share tips or pendapat ... sila comment tanpa segan mahupun silu :D . Assalamualaikum . Salam ukhwah :D

Simplesyara Segment 2014

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo
Click Banner Untuk Join!
Simplesyara Segment 2014 telah dilancarkan pada 10/3/2014 oleh Simplesyara dan tamat pada 20/3/2014. Segment ini disponsor oleh 2 Keychain By Saljiah Craft x 1 Pemenang , Crochet Owl Cik Cempaka x 3 Pemenang , Giraffe Bookstand By Simplesyara x 2 Pemenang , Striped Blouse By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , Short Dress By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , RM 4 Voucher By Kpop Shopp x Semua Pemenang.
Review Khas Kpop Shopp
Ada sesiapa yang nak beli barang-barang kpop? Atau korang nak beli bracelet yang comel dengan harga yang termasuk postage? Kalau korang nak, saya suggestkan satu onlineshop dekat korang. Korang mesti puas hati punya dengan harga yang diaorang jual.

Onlineshop Kpop Shopp tempat yang sesuai bagi yang suka beli barang-barang kpop ni kan? Saya yang baru survey2 bracelet terus rasa nak beli. Muhaha. Jom tengok sikit antara barang yang dijual.


RM 23 including postage


RM 45 including postage


RM 16 including postage

For More Infomation : Kpop Shopp


Review Khas Elvee Exclusive Closet


Nak pergi dinner kadang-kadang rasa boring dengan baju dekat dalam gerobok kan? So, Onlineshop kedua ni sesuai untuk acara-acara formal. Tapi, tak jadi masalah kalau korang nak beli baju trendy2 untuk dipakai semasa bersiar-siarkan. Harga pun mesra pengguna dan sepadan dengan kualiti! Jom usha sikit barang-barang diaorang :)


RM 95 excluding postage

RM 99 excluding postage


For More Detail : Elvee Exclusive Closet

Kpolaroids Giveaway !!

click barner to join .

Making Graphic Contest by Wufanyeol and Ainiza

http://keyboard-and-piano.blogspot.com/2014/02/making-graphic-contest-by-wufanyeol-and.html
Assalamualaikum and annyeonghaseyo. So how ? What do you think about my simple poster ? Too simple right ? HAhaa . actually i really don't know how to do poster aka graphic .. i just HENTAM and tadaaa~~ /lols\ . Actually i maked this poster just for fun and of course because of one contest that i found when i blogwalking  just now . .. and actually too messy and clumsy right ?? ahaa .. nanen molla yoo .. >.< i hope i can win ..

Okay , stop reading it ... If you wanted to join .. click the graphic .
Assalamualaikum .

Freebies : Header Kpop #3 (Exo)

Assalamualaikum and annyeong . Ini untuk header sambungan semalam . Semalam tak sempat nak buat sampai habis . .. hehe , kalau nk guna , dipersilakan , tapi just comment and credit me okay ? 

http://1.bp.blogspot.com/-ETc789VMDho/UxraPQruPAI/AAAAAAAABdA/K8RucQdLaqw/s1600/Freebies.png

 http://1.bp.blogspot.com/-nRi1CzQwOt0/UxrbFts8-KI/AAAAAAAABdI/i-lr_u-W1_k/s1600/Freebies.png

 http://3.bp.blogspot.com/-qwJEYBqssHw/Uxrb3psaByI/AAAAAAAABdQ/kasogd34XEM/s1600/Freebies.png

 http://3.bp.blogspot.com/-gBhHHUzHlvY/Uxrc64XAL6I/AAAAAAAABdc/gtF0pHJk8-s/s1600/Freebies.png

 http://1.bp.blogspot.com/--sX8mG9E6pk/Uxrehzse-CI/AAAAAAAABdo/--YKofJ1MKo/s1600/Freebies.png

 http://2.bp.blogspot.com/-qL_r2OkdHK4/UxrfaAmv3MI/AAAAAAAABdw/Nrefeo3fIW8/s1600/Freebies.png

 http://1.bp.blogspot.com/-4DEzZk6FSsQ/UxrgUzD_k3I/AAAAAAAABd8/McZGxJSkh9I/s1600/Freebies.png

 http://1.bp.blogspot.com/-efaazC73muw/Uxrh8AW7esI/AAAAAAAABeI/gl42_O28NZo/s1600/Freebies.png

 http://4.bp.blogspot.com/-d4sxmTgfULs/UxrjBjMm0CI/AAAAAAAABeU/xNOS_VjJAqo/s1600/Freebies.png

Okay , agak messy messy and messey , sebab buat dlm keadaan kelam kabut (kejar ape tak tahu .. kekeke ) .. and jangan pelik kalau width and height dia tak sama and setiap gambar lain lain sebab fina memang jenis tak care pasal bende tu .. muahehehe .. and sorry kalau gambar agak pecah u know .. i just tarik sane sini sampai rasa lebar sesuai ke idok ..

//lols\\ oh ya , DONT RE-FREEBIES OKAY

Kay , tata Assalamualaikum .

Freebies : Exo Header (box)



Assalamualaikum and annyeong . Malam ni tiba tiba terlebih rajin untuk membuat freebies yang imagenye hanye di cilok di uncle google ,, tapi, edit of course created by me . So, agak tak kemas and clumsy .. kalau nak guna silakan, tak paksa , tapi kalau nak guna boleh comment and credit me . :) 

http://2.bp.blogspot.com/-utySQXShAB4/UxiB3o96nxI/AAAAAAAABcY/YUIG1vfmGU8/s1600/Freebies.png

http://1.bp.blogspot.com/-RWM4J7HvG2A/UxiGf55dbvI/AAAAAAAABck/fJXfxzKsWhc/s1600/Freebies.png


http://3.bp.blogspot.com/-iFW9s_AehPE/UxiI9ygedfI/AAAAAAAABcw/NYTdXN-CHdM/s1600/Freebies.png
Maaflah sikit je yang mampu nk buat ,

to be continue ..


ariexxn